Forum Imobiliare

 - Forumuri - Inscriere - Raspuns - Cauta - Statistici -

Forum Imobiliare / Ansambluri rezidentiale / Blocuri mici in regie proprie - Victor Dirlea
Autor Mesaj
ionpopescu
Membru
# Postat: 19 Dec 2011 16:19
Raspuns 


Din start tin sa mentionez ca aceasta postare nu este o intentie de denigrare a nimanui, cu nici un interes ascuns. Singura speranta este ca cei care ajung macar din intamplare pe aici sa devina mai curiosi si sa cerceteze un pic mai amanuntit backgroundul constructorului inainte de a face achizitia, preferabil inainte de a da banii de avans.

Sper ca moderatorii sa aibe rabdare sa citeasca intreg postul si abia apoi sa ii decida soarta

Deoarece nu putem vorbi de un dezvoltator companie si nici de un anasamblu rezidential, singurul mod in care poate fi identificat este dupa nume, respectiv Victor Darlea sau Victor Dirlea (pentru a putea acoperi ambele variante la cautare in google), sau sora lui Cristina Tudosa.

Pana la momentul acestui post au construit in regie proprie 4 blocuri cu cateva etaje in ansamblul rezidential Aurel Persu si urmeaza in 2012 unul in spate la spitalul de copii de pe Brancoveanu, el este arhitect, sef de santier, vanzator, etc si ea se ocupa de toate documentele.

Prima intalnire incepe de obicei cu el, care este foarte abil si foarte convingator, apartamente in general micute, cu locuri de parcare incluse, relativ bine impartite. Aparent totul suna bine, zone de constructie alese frumos, constructii mici pe inaltime, pret aparent corect per metru patrat, persoane amabile si serviabile, loc de parcare inclus.
Urmeaza semnarea in foarte mare graba a antecontractului propus (care are multe clauze favorabile vanzatorului, penalitati aplicate cumparatorului, etc si mai nimic favorabil cumparatorului, dar pe care majoritatea il semneaza asa cum este pe incredere naiva) pe o anumita suma de bani. Ba mai mult, daca valoarea negociata a apartamentului depaseste bugetul, se gaseste intelegere si pentru plata ulterioara a unei diferente, dupa 6 luni – 1 an, sub forma unui contract de imprumut.

In timpul constructiei este foarte amabil si orice posibila deficienta remarcata (atata vreme cat este una minora) se rezolva. Daca necesita inlocuire replica este de obicei ceva in genul “stati linistiti, se rezolva, facem noi o.... si o sa arate bine”. Lesne de inteles ca la sfarsit tot neremediat ramane.

Adevaratele probleme apar la sfarsitul constructiei, cand se semneaza contractul de vanzare cumparare. Momentul in care apare cadastrul, facut probabil prin telefon, cu niste suprafete intotdeauna mai mici decat cele negociate. De asemenea suprafetele din cadastru daca sunt luate la verificat in realitate sunt chiar mai mici si decat in cadastru.
In cazul in care se ridica obiectii afli ca singurul care pierde esti tu, deoarece risti sa pierzi avansul si eventuala suma care a fost imprumutata cu atata generozitate (pe care o datorezi oricum prin acel contract de imprumut, in afara contractului apartamentului).
De obicei in antecontract este o clauza menita aparent sa te linisteasca prin care ti se garanteaza ca suprafata finala va fi +/-5% din cea negociata si in cazul in care se depaseste se va renegocia proportional pretul. Nici acest lucru nu este un impediment pt ei, se”aranjeaza” la cadastru ca valorile sa se incadreze in cei 5% si sa nu se mai renegocieze nimic (fie flagrant, prin adaugirea de suprafete la fiecare camera, care nu reflecta realitate, fie prin inginerii, gen adaugat glaful unui geam pe post de balcon). Pretul nu se va mai renegocia, orice ar fi. Ca e ilegal, si ca cineva a facut acel cadastru aiurea poti demonstra doar cu o expertiza, evident.

Legat de viciile identificate in timpul constructiei, din momentul in care ati semnat contractul de vanzare-cumparare nu se va mai repara, inlocui nimic.
Mai mult, lucrari care privesc spatiile comune, cum ar fi scara blocului, parcari, burlane, etc nu vor mai fi finalizate niciodata.

In timp, dupa mutarea in apartament fiecare va descoperi diverse vicii ascunse, unele foarte grave, in general generate de muncitorii si instalatorii cu care lucreaza la negru si nu au cu adevarat nici o calificare.
Exemple de probleme grave ar fi: subdimensionarea retelei electrice a blocului (puterea instalata nu ajunge pentru toate apartamentele => caderi de curent frecvente), legarea blocului la reteaua electrica prin cablu plasat la suprafata terenului (posibila electrocutare pentru copii care se joaca), legaturi electrice facute gresit (scurturi, sigurante nepotrivite, etc), canalizare infundata cu materiale de constructii, canalizare realizata sub nivelul de scurgere al canalizarii stradale, lipsa aerisirilor coloanelor de canalizare (de unde rezulta un miros “maroniu” permanent in apartamente), sifoane de pardoseala montate gresit prin care iese apa din chiuveta sau din cada la golire, tamplarie termopan de proasta calitate, montata si reglata gresit, prin care bate vantul si ploua (si nu vorbesc de cateva picaturi, ci de apa care curge in siroaie), glafuri neizolate pe sub care bate vantul.
Alte exemple, care desi nu sunt atat de grave implica costuri majore de reparatie: usi interioare montate gresit, cazi sparte sau zgariate pentru care s-a primit promisiunea ca vor fi schimbate dar nu au mai fost schimbate niciodata, cazi montate nu pe suportii originali ci pe bucati de BCA care duc la instabilitatea anasamblului cand este umplut cu apa, mucegai pe pereti si sub pardoseala, datorita montarii in graba a elementelor gen folie izolanta sub parchet pusa inainte de uscarea corespunzatoare a sapei, tavan fals realizat din rigips prost imbinat (fie cu denivelari, fie apar crapaturi la imbinari in timp pe toata lungimea foilor de rigips folosite), folosirea unor robineti de bideu pe post de robineti de chiuveta, lipsa multor module de priza, cablu TV sau internet (prizele si intrerupatoarele sunt modulare), gauri date in faianta gresit pentru montarea dozelor de curent sau pentru montarea robinetilor, care duc la aspect inestetic la acoperierea cu masti (se vede gaura de sub masca).

Pe scurt, in general multe promisiuni de reparatie si atitudine linistitoare inainte de contractul de vanzare cumparare si vazut banii in buzunar, dus cu vorba dupa, multe promisiuni de reparatie nerespectate, ras in nas in zeflemea in final cu raspunsuri de tipul “si le-ati reparat?”. Orice actiune pe cale amiabila va fi solutionata printr-o amanare pe termen nedefinit si se va finaliza cu.. nimic. Orice actiune desfasurata prin institutii care protejeaza drepturile cumparatorului si calitatea in constructii se va solutiona printr-o improvizatie si se va stinge in acest fel. A doua oara nu va mai exista nici o reactie din partea institutiilor respective (probabil rezolvata intre dezvoltator si membrul constatator al institutiei respective in stilul pur romanesc, da si dezvoltatorul o mica “mana de ajutor” si se face liniste)

Ar fi foarte multe de spus si dupa cum am spus, adunate in mult timp de cand se tot incearca de catre mine si alti locatari ai blocurilor deja vandute cai amiabile de rezolvare. Asa cum spuneam si la inceput, intentia nu este de a ii strica cuiva ploile ci de a preveni macar in parte pe potentialii viitori locatari de probleme.

In acest sens nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, singura rugaminte este sa mergeti sa discutati in prealabil cu cei din blocurile deja construite din Aurel Persu si sa va arate la locul faptei ce si cum. Daca va convine ce vedeti si va asumati....

EU
# Postat: 8 Mai 2012 16:41
Raspuns 


sunt de acord cu aproape tot ce este scris mai sus. De ce ? Pt ca totul s-a intamplat intocmai cu este relatat pana la semnarea antecontractului. Eu m-am oprit aici, nu am semnat nimic si ma indrept catre alte apartamente( tin sa precizez ca voiam sa iau in ansamblul ce se construieste in brancoveanu. Se pare ca sunt tare nerabdatori sa semnezi antecontractul si nu vor sa accepte sa iti inapoieze procentul dat nici in ruptul capului. Daca ii cauti mai bine vei observa ca si el(dirlea victor) si parinti acestuia au tot felul de dosare( fiind parati) care au ca obiect mosteniri, terenuri, etc. Problema cea mai mare este ca actele pentru terenul din brancoveanu nu sunt in regula, sora acestuia spunand simpla ca se va rezolva. Cand? nu se stie. Se pare ca Apa nova(pentru ca aceasta cladire ii va avea ca vecini) intra cu 100 m prin cadastru peste terenul constructiei.La inceput ti se spune ca termenul de finalizare al constructiei este septembrie 2012,dar daca ai apucat sa dai bani si ceri din nou data raspunsul nu mai vine atat de clar.

naivu'
# Postat: 28 Aug 2012 13:31
Raspuns 


Subscriu si eu la cele relatate mai sus, din pacate sunt unul din nefericitii "castigatorii" ai unei tepe de toata frumusetea " Conacul Brancoveanu" by Victor Darlea & Tudosa Cristina. Dl Darlea Victor reprezinta definitia din DEX pentru cuvantul escroc=persoană care înșală pe alții profitând de naivitatea sau încrederea lor; șarlatan; potlogar; impostor. La primul contact, domnul darlea va va zambi, va fi prietenos, " man haide sa ne vorbim la pertu", dupa ce te-a prins cu actele semnate, incepe calvarul : telefoane inchise in nas, " hai man ca ma grabesc, am treaba , dar ce ti-am zis eu asa " etc. As putea insira multe, dar imi este scarba sa mai vorbesc despre acest personaj nefericit. Sfat pentru cei care vor o eventuala colaborare cu Dl Darlea zis si " MAN": NU VA LASATI INSELATI, CAUTATI ALTERNATIVE SAU MERGETI INSOTITI DE UN AVOCAT LA SEMNAREA FIECARUI ANGAJAMENT CU ESCROCII !!! PENTRU MINE ESTE PREA TARZIU DIN PACATE :(.

ionpopescu
Membru
# Postat: 11 Oct 2012 12:09
Raspuns 


Mai multe posturi centralizate pe aceeasi tema gasiti pe forumul softpedia: Din pacate softul de aici nu permite postarea directa a link-ului.
Intrati pe forumul softpedia si dati cautare dupa
"blocuri-mici-in-regie-proprie-victor-dirlea"

Raspunsul tau
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Nume  » Parola 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.
 

Sustinut de chat forum software miniBB™ © 2001- 2019


Contact forum: aderpsoft(at)gmail.com

Anunturi meditatii